Prof. Dr. Haydar SUR
Üsküdar Üniversitesi, Tıp Fakültesi - Dekan/ Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı / SBF - Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı
Biyografi
1986’da İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1988’de Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Dairesi’nde bağışıklama ve bulaşıcı hastalıklarla savaş konularıyla ilgili görevler aldı. 1989’da İstanbul Sağlık Müdürlüğü’nde görevlendirildi ve 2 yıl kesintiyle 1996’ya kadar Sağlık Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 1994 yılında London School of Hygiene and Tropical Medicine’dan Halk Sağlığı Yüksek Lisansı, 1996’da İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nden Halk Sağlığı Doktorası derecelerini aldı. 1996’da Marmara Üniversitesi Sağlık Eğitim Fakültesi’nde Sağlık Yönetimi Bölümü’ne Yardımcı Doçent olarak atandı. 1998’de Halk Sağlığı Doçentliği, 2003’te Sağlık Yönetimi Profesörlüğü derecelerini elde etti. Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde 14 yılın tamamında Bölüm Başkanı, sekiz yılında Dekan Yardımcısı, bir yılında Vekil Dekan olarak görev yaptı. 2009 yılında İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin kurucu dekanı olarak atandı. Aynı fakültede 2014 yılına kadar Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı ve Fakülte Dekanı olarak görev yaptı. 2014 yılında Biruni Üniversitesi’nde Rektör Yardımcısı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı olarak 2 yıl görev aldı. 2016 yılından itibaren Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü, /Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. 2018 yılında Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesinin Tıp Fakültesi Dekanı, Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı olarak görev aldı ve halen bu görevlerini sürdürmektedir. Halk Sağlığı Anabilim Dalı içinde özellikle Sağlık Yönetimi, Sağlık Politikaları ve Sistemleri, Epidemiyoloji ve Biyoistatistik alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir.
Dr. Şuayıp BİRİNCİ
Sağlık Bakan Yardımcısı
Biyografi
1973 yılında Rize’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Rize ve Trabzon’da, üniversite eğitimini, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı. Tıp doktoru olduktan sonra; “Liderlik ve Küresel Girişimcilik” te yüksek lisans, “Sağlık Kurumları Yönetimi” alanında yüksek lisans ve doktora yaptı.
1998 yılında meslek hayatına başlayan Dr.Birinci memleketi Rize ve İstanbul’da çeşitli kamu kurumlarında hekimlik yaptı. Ümraniye EA Hastanesi’nde başhekim yardımcılığı (2005-2009), İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nde müdür yardımcılığı (2009-2012) ve TKHK İstanbul Anadolu Kuzey Bölgesi’nde genel sekreterlik (2012-2014) görevlerinde bulundu.
Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilatı’nda, müsteşar yardımcılığı (2014-2018) ve Ağustos 2018’de Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atanmış ve halen görevini sürdürmektedir. Bakanlıkta çalıştığı süreçte, strateji ve hedefleri belirleme, planlama, regülasyon ve koordinasyon görevlerini sürdürdü.
Teknofest’in icra kurulu üyesi olan Dr. Birinci, sağlık teknolojileri ve sağlıkta yapay zekâ yarışmalarının gerçekleştirilmesinde öncülük etmiştir. Türkiye’nin sağlık politikaları ve yönetimi konusunda ilk think-tank kuruluşu olan TÜSAP’ın kurucusu ve yürütme kurulu üyesidir. TÜRKSAT yönetim kurulu üyesi olan Dr. Birinci, İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi yönetim kurulu başkanlığını da yürütmektedir. HIMMS tarafından 2021 yılında dünyada sağlığın geleceğini şekillendiren en etkili 50 liderden birisi seçilmiştir. (seçilen on kamu görevlisinden birisidir.)
Türkiye’nin “Sağlıkta Dijital Dönüşüm” sürecini yöneten Dr.Birinci, “bilgiyle yönetme kültürünün” sağlığın bütün alanlarında benimsenmesine katkı sunan ve dijital sağlık yolculuğunda bölgesel ve küresel bazda örnek alınan çok sayıda bilişim projesini (e-Nabız, Teleradyoloji, SBA, MİZ, HSYS, ESİM, REÇETEM, Beyaz Kod, ASOS, SİNA, EKİP, E-Rapor Sistemi, HYP, MELİS, Korona Önlem, FİTAS, RUHSAD, ÖZDES, Sağlık Pano, Hayat Eve Sığar, Dr. e-Nabız, AŞILA, NeyimVar?, EVS, Afet Destek vb.) bizzat kurgulamış ve başarıyla hizmete alınmasına liderlik etmiştir.
Sağlık yönetimi, sağlıkta dijitalleşme, sağlık ekonomisi, sağlıkta mili teknoloji hamlesi, sağlıklı yaşam, sağlığın geliştirilmesi ve koruyucu sağlık hizmetleri, tedavi hizmetleri, uzaktan sağlık ve sağlığın geleceği konularında çok sayıda akademik çalışması olan Dr. Birinci’nin ulusal ve uluslararası alanda yayınlanmış kitap, makale ve bilimsel çalışmaları bulunmaktadır.
Dr. Birinci, evli ve üç çocuk babasıdır.
Prof. Dr. Sabahattin AYDIN
İstanbul Medipol Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü, Üroloji Anabilim Dalı
Biyografi
1959 yılında Bolu-Göynük’te doğdu. İlköğrenimini İstanbul’da Şair Nedim İlkokulunda, ortaöğrenimini Özel Darüşşafaka Lisesinde tamamladı. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinden 1985 yılında mezun oldu. Üroloji uzmanlığını Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamladı (1992). Sakarya-Geyve Devlet Hastanesinde uzman doktor olarak çalıştı. 1994 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı’na yardımcı doçent olarak atandı. 1996 yılında doçent, 2003 yılında profesör oldu. 2003 yılında klinik mikrobiyoloji dalında bilim doktoru oldu. Yüzüncü Yıl Üniversitesinde çeşitli idari görevlerde bulundu. 2001-2002 yıllarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü yapan Aydın, Dünya Sağlık Örgütü İcra Kurulu Üyeliği ve Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevlerini üstlendi. 2010-2020 yılları arasında İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörlüğü yapan Dr. Aydın, halen aynı üniversitenin Tıp fakültesinde görevine devam etmektedir.
Doç. Dr. Ali YILMAZ
KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ/SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ/SAĞLIK YÖNETİMİ ANABİLİM DALI/ ÖĞRETİM ÜYESİ
Biyografi
Ankara 1969 doğumlu, evli ve iki çocuk babasıdır.
Hacettepe Üniversitesi Sağlık İdaresi Yüksek Okulundan 1990 yılında Lisans mezunu oldu. Hacettepe Üniversitesi’nde Sağlık kurumları Yönetimi alanında Yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamladı.
1990 yılında mezun olduktan sonra özel sektörde bir süre yöneticilik yaptı. 1995-1999 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Hastanesinde çalıştı. 1999 yılında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’nda öğretim görevlisi olarak görev yaptı. 2010 Yılında Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü’nde öğretim üyesi oldu ve bölüm başkanlığı görevine atandı. Aynı zamanda 2011-2014 yılları arasında Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu kurucu müdürlüğü görevini yürüttü. 2020 yılında Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan yardımcılığı görevine atandı ve halen bu görevi yürütmektedir.
Ali YILMAZ’ın Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan 18 makalesi, Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan 14 makalesi, ulusal/uluslararası 12 kitap bölümü, Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan 12 bildirisi, Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan 15 bildirisi, kitap ve dergi editörlükleri bulunmaktadır.
Prof. Dr. Yeter Demir USLU
İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı
Biyografi
1999 yılında Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. İşletme doktorasının ardından özel sektörde ve İller Bankası Genel Müdürlüğünde çeşitli görevlerde bulundu. 2011-2014 arasında Ordu Üniversitesinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanlığı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcılığı görevlerini üstlendi. 2013 yılında Yönetim ve Strateji alanında doçent olan Uslu, 2015-2016 yılları arasında Giresun Üniversitesinde İşletme Bölümü Öğretim Üyeliği ve Dekan Yardımcılığı yaptı. 2016’dan beri İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanlığı görevini yürüten Dr. Uslu’ya aynı üniversitede 2019 yılında
Profesör unvanı verildi. Başlıca çalışma alanları; Yönetim Organizasyon, Girişimcilik, İnovasyon, Örgütsel Davranış ve Sağlık Yönetimi
Prof. Dr. Nurettin YİYİT
Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi
Biyografi
Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi
14 Eylül 1976 tarihinde Karabük’de doğdu.İlk ve Ortaokulu Karabük’de tamamladı. 1990-1994 yılları arasında İzmir Maltepe Askeri Lisesini bitirdi. Ardından 2001 yılında Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademesi Askeri Tıp Fakültesinden mezun oldu. 2002 yılında Deniz Tabip Teğmen rütbesiyle TCG Sokullu Mehmetpaşa Komutanlığına katıldı. 2004-2008 yılları arasında İstanbul GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesinde göğüs cerrahisi uzmanlık eğitimini aldı.
2008-2015 yılları arasında İstanbul GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesinde uzman hekim olarak görev yaptı. 2015 yılında Doçent ünvanı aldı. 2016 yılında askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığına devredilmesi nedeniyle Tabip Yarbay rütbesiyle Sağlık Bakanlığına geçti. 2017 yılında Sağlık Bilimleri Üniversitesinde öğretim üyesi olarak göreve başladı. 30 Ağustos 2019 tarihinde Tabip Albay rütbesine terfi etti. 15 Şubat 2021 tarihinde Sağlık Bilimleri Üniversitesi Göğüs Cerrahi Ana Bilim Dalında Profesörlük kadrosuna atandı.
01 Şubat 2018 tarihinden 29 Eylül 2021 tarihine kadar Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan VARANK Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bağlı hastaneler olan Prof. Dr. Feriha ÖZ Acil Durum Hastanesi ve Çekmeköy Devlet Hastanesi Başhekimi olarak görev yapmıştır.
29 Eylül 2021 tarihi itibariyle Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi olarak atanmıştır.
Evli ve 3 çocuk babasıdır.
Çam Sakura Şehir Hastanesi Rönesans Holding İşletme Müdür Yardımcısı
Prof. Dr. Alper CİHAN
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ-CERRAHPAŞA/SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ/HASTANE İŞLETMECİLİĞİ ANABİLİM DALI/ÖĞRETİM ÜYESİ
Biyografi
04 Nisan 1967’de Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde doğmuştur. İlkokul birinci sınıfı bitirene kadar Ankara'da yaşamış, ilkokul ikinci sınıfa Antalya'da başlamış ve lise sona kadar burada yaşamıştır. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini 1990 yılında bitirerek 3 yıl Kahramanmaraş Devlet Hastanesi Acil Servis Hekimliği yapmıştır. Buradayken özel merakı ve iş yeri ihtiyaçları nedeni ile amatör olarak “Hasta Takip Programı” ve “Hasta Reçete Programı”nı yazmıştır. 1993 yılında başladığı Gazi Üniversitesi Genel Cerrahi Asistanlık eğitimini 1998 yılında tamamlamış ve Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalında Yardımcı Doçent olarak akademik hayatına başlamıştır. ZKÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Tıp Fakültesi kuruluş çalışmalarında bizzat bulunmuştur. Eğitim Programlama yönetimi, uzaktan ve açık öğretim sistemleri, tıpta öğrenme yöntemleri ve program geliştirme çalışmalarını ZKÜ Sağlık Bilimleri Enstitü müdürü olarak da yürütür iken öğrencilik yıllarında hobi olarak başladığı tıpta ve sağlık yönetiminde bilgisayar uygulamaları çalışmalarını akademik olarak da devam ettirmiştir. ZKÜ’ndeki görevine 7 yıl devam etmiştir. Burada Hastane Yönetim Kurulu Üyeliği, Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanlığı ve Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. 2005 yılında İstanbul Taksim ilk yardım Hastanesinde Klinik Şefliği ve akabinde Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesine kurucu başhekimlik görevlerinde bulunmuştur. Bağcılar Hastanesi’ni; sıfırdan yapmak, bilişim ve bina altyapısını çağın ihtiyaçlarına uygun tasarlamasını, bilişim ve hizmet sistemi neredeyse kusursuz işleyen, memnuniyet düzeyi en yüksek hastanelerimizden birisi olmasını sağlamıştır. Sağlık Eğitimi, Sağlık Yönetimi ve Sağlık Bilişimi konularını, ana uzmanlık alanı olan Genel Cerrahi yanında devam ettirmiş ve 2009 yılında İstanbul Üniversitesinde Rektör Danışmanı olarak görevlendirilmiştir. 2010 yılından 2016 yılına kadar Uzaktan Eğitim ve Açık Öğretim Sistemleri’nin ve İSUZEM’in kuruluşunda ve geliştirilmesinde çalışmıştır. 2011 yılında, İstanbul Üniversitesi Rektör Yrd. lığı görevini sürdürürken, İ.Ü. Bilgisayar Bilimleri Uygulama Araştırma Merkezinin (Bilgi İşlem Daire Başkanlığının bağlı olduğu dönemde) Müdürlüğünü yapmıştır. Daha sonra İstanbul Üniversitesi AUZEF Dekanlığı görevini sürdürmüş ve 2016 Yılında “T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı” olmuştur. Kendisi Halen İ.Ü. Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi ABD Öğretim Üyesi ve Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Üyesidir. İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi-Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Yönetimi Bölümü (Profesör), 2018-Halen devam etmektedir.
Prof. Dr. Haluk ÖZSARI
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Yönetimi Bölümü
IT Storm Kurucusu
Biyografi
1975 İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğrenimimi İstanbul’da tamamladıktan sonra 1992 yılında Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümünde İngilizce hazırlık okudu. 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Mühendisliğinden mezun oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık A.Ş. ve Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi bilgi işlem departmanlarında danışmanlık hizmetleri verdi. 2002 yılında kurucu ortağı olduğu başta sağlık yazılımları alanında çalışan firmasında ayrıldığı 2020 yılına kadar çeşitli görevlerde bulundu, 2022 yılında Sabahattin Zaim Üniversitesi Sağlık Yönetimi bölümünde “Sağlık yöneticilerinin sağlık teknolojileri hakkındaki bilgi, algı ve tutumlarının araştırılması: Kalitatif bir çalışma” başlıklı tez çalışması yaparak sağlık yönetimi uzmanı derecesini aldı. Kurucusu olduğu IT Storm şirketinde, başta sağlık bilişimi olmak üzere bilişim ve danışmanlık hizmetleri konularında çalışmalarını sürdürmektedir.
Dr. Öğr. Üyesi İlker KÖSE
ALANYA ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYESİ
Biyografi
İstanbul Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden 1999 yılında mezun oldu. Yüksek lisansını tamamladığı Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde doktora eğitimini sürdürmektedir. 2003-2009 arasında Sağlık Bakanlığı’nın Aile Hekimliği Bilgi Sistemi, Merkezi Hastane Randevu Sistemi ve Ulusal Sağlık Bilgi Sistemi (Sağlık-NET) gibi bilişim projelerinde danışman ve proje yöneticisi olarak çalıştı. Ardından sağlık sigorta sektöründe uluslararası bir şirkette (CGM) 5 yıl boyunca Ar-Ge Direktörü olarak görev yaptı. Çalışma alanları veri madenciliği, insan-bilgisayar etkileşimi ve yazılım mühendisliğidir. Halen ALANYA ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYESİ olarak görev yapan ve Köse, evlidir ve bir çocuk babasıdır.
Fevzi ZEYREK
Axa Sigorta İstanbul Marmara Bölge Müdürü
Biyografi
Axa Sigorta, Sağlık Anlaşmalı Kurumlar Müdürü 10.2021/…
Medilife Sağlık Grubu, Anlaşmalı Kurumlar, Pazarlama ve iletişim Müdürü 08.2017/09.2021
Reyap Hastanesi İstanbul/ Anlaşmalı Kurumlar, Pazarlama ve iletişim Müdürü 08.2016/08.2017
Yeditepe Üniversitesi Hastanesi / Pazarlama Müdürü, 07.2014/ 02.2016
Ersoy Sağlık Grubu/ Pazarlama Direktörü, 02.2013/ 07.2014
Yeniyüzıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi / Pazarlama Müdürü 11.2011/ 01.2013
Memorial Sağlık Grubu / Bireysel Pazarlama Müdürü, 09.2009/ 11.2011
Memorial Sağlık Grubu / Çağrı Merkezi Müdürü, 06.2008 / 09.2009
Doğan Hastanesi / Doğan Tıp Merkezi İşletme Müdürü (Askerlik sonrası) 09.07 / 06.08
Memorial Sağlık Grubu / Çağrı Merkezi Müdürü, 06.2004 / 12. 2006 (Askerlik)
Dijital Teknoloji Projeleri Hakkında: Axa Sigorta’da Türkiye’nin ilk “Dijital Sağlık Sigortası” proje ekibinde çalışmanın yanında; Memorial Sağlık Grubu’nun ilk çağrı merkezinin kurulması, Memorial’ın ilk akıllı telefon uygulama projelerinin hayata geçirilmesi, Yeditepe Üniversitesi Hastanesi’nde epilepsi hastalarına yönelik, Epilepsisiz app ve web site projelerinin hayata geçirilmesi.